Բաղադրամասեր
1 կգ ոչ շատ հասած սալորին ՝
1 կգ շաքարավազ,
ջուր
Պատրաստման եղանակը
Շաքարավազն ու կես բաժակ ջուրը եփել և լցնել սալորի վրա, թողնել երկու- երեք ժամ, մինչև հյութ դուրս գա:
Դնել կրակին, հասցնել եռման, անջատել և թողնել յոթ-ութ ժամ: Այդ ընթացքում օշարակը կներծծվի մրգի մեջ:
Նորից եփել մի քանի րոպե եփել, անջատել: Կրկնել մշակման գործողությունը երկու անգամ:
Երրորդ անգամ դնել կրակին և եփել, մինչև պատրաստ լինի: Լցնել մաքուր բանկաների մեջ, փակել: