Բաղադրամասեր

150 գ ոչխարի մսի՝

25 գ գլուխ սոխ,

20 գ հալած յուղ,

150 գ սերկևիլ,

15 գ տոմատ- պյուրե,

2 գ շաքար,

աղը, պղպեղը , մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի կտրտած միսը գցել ջրի մեջ և եփել մինչև կիսապատրաստ լինելը։ Ստացված արգանակը քամել:

Եփած միսը կաթսայում յուղով տապակել, վրան արգանակ լցնել այնքան, որ միսը միայն ծածկվի, կաթսան փակել և միսը խաշել:

Դրանից հետո ավելացնել սոխաrած, տոմատ - պյուրե, միջուկը հանած և կտրտած սերկևիլ, շաքար, աղ և այդ րոլոր մթերքները շարունակել խաշել մինչև պատրաստ լինելը։

Մատուցելիս ոչխարի մսի վրա մաղադանոս ցանել: