Բաղադրամասեր

  • 60 գ ոչխարի մսին՝

  • 150 գ սերկևիլ,

  • 4 գ բրինձ,

  • 8 գ գլուխ սոխ,

  • 10 գ հալած յուղ,

  • 1/4 ձու,

  • աղը,պղպեղը, մաղադանոսը և համեմը ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Ոչխարի մսի կտորները գլուխ սոխի հետ միասին մսաղացով աղալ, աղացած մսի վրա գցել ընտրած և լվացած բրինձ, աղ, պղպեղ, մանր կտրտած համեմ, ձու և խառնել:

  • Միջին մեծության սերկևիլների վերևի մասը կտրել, միջուկը հեռացնել և լվանալ: Սերկևիլը լցնել խճողակով և կտրած մասով ծածկել:

  • Խոր կաթսայի մեջ դարսել խճողակած սերկևիլը, արգանակ լցնել այնքան, որ տոլման միայն ծածկվի, իսկ վրան գնել շրջված ափսե։ Կաթսան կափարիչով փակել և մարմանդ կրակով տոլման եփել մինչև պատրաստ լինելը:

  • Տոլման մատուցելիս վրան լցնել գոյացած հյութից և ցանել մաղադանոս:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում