Բաղադրամասեր

խոզի միս 500գ,

սոխ 2 գլուխ,

սերկեֆիլ 1հատ,

աղ սև պղպեղ,

շաքարավազ,

մաղադանոս 0.5փունջ,

ձեթ

Պատրաստման եղանակը

Խոզի միսը կտրտել 2.5 սմ կողմերով կտորների, բուսայուղով տապակել 4-5 րոպե, ապա ավելացնել կիսաօղակներով կտրտած սոխը, շարունակել տապակել: Սերկևիլի սերմատուփը հեռացնել, մանր կտրտել, լցնել մսի վրա, քիչ աղ անել, կափարիչը դնել, թողնել մարմանդ կրակին եփվի՝ մինչև միսը պատրաստ լինի. Ըստ անհրաժեշտության՝ ընթացքում տաք ջուր ավելացնել: Պատրաստի ուտեստին աղ, կարմիր պղպեղ և շաքարավազ ավելացնել, մանր կտրտած մաղադանոս լցնել, կրակից վերցնել. Մատուցել 10 րոպեից: