Բաղադրամասեր
խոզի միս 500գ,
սոխ 2 գլուխ,
սերկեֆիլ 1հատ,
աղ սև պղպեղ,
շաքարավազ,
մաղադանոս 0.5փունջ,
ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Խոզի միսը կտրտել 2.5 սմ կողմերով կտորների, բուսայուղով տապակել 4-5 րոպե, ապա ավելացնել կիսաօղակներով կտրտած սոխը, շարունակել տապակել: Սերկևիլի սերմատուփը հեռացնել, մանր կտրտել, լցնել մսի վրա, քիչ աղ անել, կափարիչը դնել, թողնել մարմանդ կրակին եփվի՝ մինչև միսը պատրաստ լինի. Ըստ անհրաժեշտության՝ ընթացքում տաք ջուր ավելացնել: Պատրաստի ուտեստին աղ, կարմիր պղպեղ և շաքարավազ ավելացնել, մանր կտրտած մաղադանոս լցնել, կրակից վերցնել. Մատուցել 10 րոպեից: