Բաղադրամասեր
1 կգ սերկևիլին՝
1.5 կգ շաքար,
400 գ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Սերկևիլր կլպել, կիսել, միջուկր հեռացնել և կտրտել պատաոիկներով: Սերկևիլը լցնել թասի մեջ, վրան այնքան ջուր լցնել, որ սերկևիլը միայն ծածկվի և եփել այնքան, մինչև ՝ փափկի։ Եփած սերկևվիլր քափկիրով հանել, իսկ ջուրը քամել:
Շաքարի օշարակ պատրաստել ավելացնելով սերկևիլի ջուր՝ 400 գ: Եռացող օշարակի մեջ գցել նախապատրաստած սերկևիլը, եփել 20 — 25 րոպե, այնուհետև կրակի վրայից վերցնել և 2 — 3 ժամ թողնել օշարակում։ Դրանից հետո սերկևիլը եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Եփելու վերջում մուրաբայի քափը քաշել:
Սերկևիլը կլպել, կիսել, միջուկը հեռացնել և կտրտել պատառիկներով: Սերկևիլը լցնել թասի մեջ, վրան այնքան ջուր լցնել, որ սերկևիլը միայն ծածկվի և եփել այնքան, մինչև ՝ փափկի։ Եփած սերկևվիլը քափկիրով հանել, իսկ ջուրը քամել: