Բաղադրամասեր
Խմորի համար՝
ալյուր - 200-250 գր
շաքարավազ - 100 գր
ձու - 2 հատ
մանրած ընկույզ - 100
մեղր - 100 գր
մեկ կիտրոնի հյութ
սոդա -1/2 թգ.
Կրեմի համար՝
սալորաչիր - 500 գր
կարագ - 200 գր. (կամ 1 բաժակ թթվասեր)
շաքարավազ - 1/2 բաժակ
ընկույզ - 1 բաժակ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն շաքարավազով հարել։
Սոդան լուծել կիտրոնի հյութի մեջ, ավելացնել մեղրը, ընկույզը։
Ստացված զանգվածը լցնել ձվի, շաքարավազի վրա, ավելացնել ալյուր և հունցել խմոր։
Ստացված խմորից ստանալ 3 շերտ և դրանք առանձին-առանձին թխել։
Շերտերն իրար միացնել կրեմով։
Սալորաչիրը 5 ժամ թողնել ջրում, որից հետո հեռացնել կորիզները և սալորաչիրն անցկացնել մսաղացով։
Սալորաչրի զանգվածին միացնել մանրած ընկույզը, շաքարավազով հարած կարագը կամ թթվասերը։