Բաղադրամասեր

700 գ տավարի միս,

1 հատ սոխ,

50 մլ կաթ,

50 մլ կոնյակ,

100 մլ կարմիր չոր գինի,

50 գ սերուցքային կարագ,

1 կ նուռ,

Աղ, Սև աղացած պղպեղ, Կանաչեղեն

Պատրաստման եղանակը

Վերցնել թարմ տավարի միս, լավ լվանալ։ Միսը կտրատել կլոր կտորների։ Ամենաքիչը 3 անգամ անցկացնել մսաղացով։ Միսը պետք է դառնա էլաստիկ զանգված։ ֆարշի վրա ավելացնել աղ, սև պղպեղ և շատ լավ խառնել։

Ավելացնել կոնյակը և խառնել։ Ավելացնել կաթ, կրկին խառնել։ Սոխը մանրեցնել, ավելացնել մսի վրա և լավ խառնել։ Պիալայի միջոցով մսին տալ ֆորմաներ։ Ջուրը եռացնել, ավելացնել աղ և կարմիր գինի։ Ձեռներով խախալ մսի հետ և գցել եռացող ձրի մեջ։ Եփել 25 րոպե։