Բաղադրամասեր

ոսպ – 1 բաժակ,

սոխ – 1 գլուխ,

աղ,

կարմիր պղպեղ,

բուսայուղ,

չորացրած ծիթրոն,

քամած մածուն – 200 գ,

լավաշ -1 հատ

Պատրաստման եղանակը

Երկու բաժակ ջուր եռացնել, ոսպը լցնել մեջը և եփել: Ապա քամել, աղ ցանել:

Սոխը մանր կտրատել, սոխեռած անել բուսայուղով, համեմել աղով, պղպեղով, չորացրած ծիթրոն ավելացնել, խառնել: Սոխեռածից մի գդալ վերցնել զարդարելու համար: Ոսպն ու սոխեռածը խառնել:

Մածունը ջրով բացել, աղ, չոր ծիթրոն ավելացնել: Լավաշը տապակի կամ կավե ամանի չափով տրել, երկու շերտ դնել ամանի տակ: Վրան լցնել ոսպը, ապա քամած մածունը, վերջում մի գդալ սոխեռած դնել:

Քյալագլոշը հինգ րոպե դնել տաք ջեռոցի մեջ, ապա մատուցել: