Բաղադրամասեր

150 գ ոչխարի մսին՝

100 գ կարտոֆիլ,

80 գ պոմիդոր,

25 գ գլուխ սոխ,

50 գ բադրիջան,

30 գ կանաչ լոբի,

25 գ բուլղարական պղպեղ,

աղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Յուղոտ ոչխարի կրծքամիսը մանր կտրտել: Մաքրած գլուխ սոխը, լվացած պոմիդորը կտրտել , կանաչ լոբին լվանալ և կիսել:

Բուլղարական պղպեղը բաժանել չորս մասի և սերմը հեռացնել: Մանր բադրիջանի կոթերը կտրել:

Կավե ամանի (քերեղանի) մեջ շարել կարտոֆիլը, սոխը, լոբին, բուլղարական պղպեղը, պոմիդորը, ամանի կողքերին՝ բադրիջանը, վրան ցանել կանաչի, ապա շարել մսի կտորներր, ցանել աղ, պղպեղ և վրան լցնել այնքան տաք ջուր, որ մթերքը միայն ծածկվի:

Միսը խաշել ջեռոցում 1-2 ժամ:Կերակուրը, մատուցել քերեղանով: