Բաղադրամասեր

  • 300 գ ալյուր,

  • 200 գ սերուցքային կարագ,

  • 100 գ շաքարավազի փոշի,

  • Վանիլին` մի պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  • Կարագը նախապես պահել սենյակային ջերմաստիճանում, մինչև փափկելը։

  • Ալյուրը մաղել, խառնել շաքարավազի փոշու և վանիլինի հետ։ Կարագը ավելացնել ալյուրի վրա։ Ձեռքերով հունցել, այնպես որ զանգվածի մեջ մեծ քանակությամբ թթվածին մտնի։ Խմորը պետք է ստացվի փափուկ և էլաստիկ։

  • Խմորի վրա շաղ տալ ալյուր, դնել ամանի մեջ և դնել սառնարանում 20-30 րոպե։