Բաղադրամասեր
300 գ ալյուր,
200 գ սերուցքային կարագ,
100 գ շաքարավազի փոշի,
Վանիլին` մի պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Կարագը նախապես պահել սենյակային ջերմաստիճանում, մինչև փափկելը։
Ալյուրը մաղել, խառնել շաքարավազի փոշու և վանիլինի հետ։ Կարագը ավելացնել ալյուրի վրա։ Ձեռքերով հունցել, այնպես որ զանգվածի մեջ մեծ քանակությամբ թթվածին մտնի։ Խմորը պետք է ստացվի փափուկ և էլաստիկ։
Խմորի վրա շաղ տալ ալյուր, դնել ամանի մեջ և դնել սառնարանում 20-30 րոպե։