Բաղադրամասեր

200 գ կանաչ լոբուն՝

25 գ գլուխ սոխ,

20 գ ձեթ,

50 գ պոմիդոր,

5 գ կծու կանաչ տաքդեղ,

30 գ ջուր,

5 գ աղ,

Պատրաստման եղանակը

Զեթը պաղել, ավելացնել մաքրած, օղակաձև կտրտած գլուխ սոխ, վրան մի փոքր աղ ցանել խառնել և տապակել մինչև շականագույն դառնալը:

Տապակած սոխին ավելացնել թելերից մաքրած, լվացած և ծղոտաձև կտրտած կանաչ չոբին մի քիչ տաք ջուր խառնել, որպեսզի սոխը չայրվի, ապա ամանի բերանը փակել կափարիչով և շոգեխաշել մինչև լոբու գույնը փոխվի, որից հետո ավելացնել կլպած և կիսած պոմիդորներ, ծղոտաձև մանր կտրտած կծու կանաչ տաքդեղ, վրան ցանել աղի նորմայի մնացած մասը, խառնել, ամանի բերանը ծածկել և շոգեխաշել մինչև րոլոր մթերքների պատրաստ լինելը:

Մատուցել ափսեների մեջ, վրան մանրած համեմ ցանած։