Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝

250 գր. ալյուր,

120 գր. կարագ,

2 հատ ձվի դեղնուց,

2 ճգ. կաթ,

00 գր.շաքարի փոշի,

մեկ տուփ վանիլի փոշի,

Միջուկի համար ՝

2 հատ ձու,

4 հատ դեղնուց,

60 գր. շաքարավազ ,

200 գր. կարագ,

մեկ տուփ վանիլի փոշի,

Գլազուրի համար ՝

40 գր. կարագ,

150 գր. սև շոկոլադ,

150մլ սերուցք,

պնդուկ

Պատրաստման եղանակը

Խմորի պատրաստման համար կարագը, շաքարի փոշին և վանիլի փոշին միասին լավ խառնել հարիչով:

Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված: Ավելացնել նաև ձվի դեղնուցները և կաթը:

Լավ խառնելուց հետո, խմորը դնել սննդի համար նախատեսված ցելոֆոնի մեջ և դնել սառնարանում 1 ժամ:

Խմորը դնել խորը տակդիրի մեջ, նախապես տակդիրը ձեթով պատել: Ձեռքերով տարածել խմորը և պատառաքաղով ծակծկել, 15 րոպե դնել սառնարանում, այնուհետև ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում եփել 30 րոպե:

Տորթի միջուկի պատրաստման համար շոկոլադը դնել ամանի մեջ, այնուհետև դնել գոլորշու վրա:

Ավելացնել կարագը, թողնել որ հալչի և խառնել, որպեսզի լինի միասեռ:

Ձվի դեղնուցները առանձին հարել շաքարավազի և վանիլի փոշու հետ: Այս ամենը խառնել իրար և լցնել նախապես եփված խմորի մեջ: Եփել ջեռոցում 20 րոպե:

Գլազուրի համար` շոկոլադի վրա լցնել տաք սերուցքը, ավելացնել կարագը, լավ խառնել, այնուհետև դնել սառնարանում, որ սառչի:

Սառելուց հետո գլազուրը լցնել պատրաստի խմորի վրա:

Վերջում զարդարել պնդուկով և այն գլազուրապատել: