Բաղադրամասեր

1.7 կգ բրձին՝

800 գ խնձոր,

800 գ սերկևիլ,

300 գ հալած յուղ,

200 գ չամիչ,

100 գ նուշ,

100 գ ծիրանաչիր,

100 գ սալորաչիր,

ձևավորման համար 3 - 4 հատ թարմ խնձոր,

50 - 100 գ սպիրտ

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստել քամովի փլավ։ Պատրաստի փլավը լցնել ձվաձև սկուտեղը և բլրի ձև տալ:

Փլավի շուրջը շարքով դասավորել խորոված միաչափ խնձորներ և սերկևիլներ, այդ մրգերի միջև դնել երեք թարմ խնձոր, որոնց մեջ փոքր փոսեր կտրել:

Բլրի հիմքից մինչև կեսը փլավի վրա շարել յուղով տապակած չամիչ, դեղին սալորաչիր, ծիրանաչիր, ինչպես և մաքրած նուշ։

Թարմ խնձորների փոսերի մեջ լցնել սպիրտ։ Արմենիա փլավը մատուցելիս սենյակի լույսը մարել և վառել խնձորների փոսերում եղող սպիրտը: