Բաղադրամասեր

  • 1.7 կգ բրձին՝

  • 800 գ խնձոր,

  • 800 գ սերկևիլ,

  • 300 գ հալած յուղ,

  • 200 գ չամիչ,

  • 100 գ նուշ,

  • 100 գ ծիրանաչիր,

  • 100 գ սալորաչիր,

  • ձևավորման համար 3 - 4 հատ թարմ խնձոր,

  • 50 - 100 գ սպիրտ

Պատրաստման եղանակը

  • Պատրաստել քամովի փլավ։ Պատրաստի փլավը լցնել ձվաձև սկուտեղը և բլրի ձև տալ:

  • Փլավի շուրջը շարքով դասավորել խորոված միաչափ խնձորներ և սերկևիլներ, այդ մրգերի միջև դնել երեք թարմ խնձոր, որոնց մեջ փոքր փոսեր կտրել:

  • Բլրի հիմքից մինչև կեսը փլավի վրա շարել յուղով տապակած չամիչ, դեղին սալորաչիր, ծիրանաչիր, ինչպես և մաքրած նուշ։

  • Թարմ խնձորների փոսերի մեջ լցնել սպիրտ։ Արմենիա փլավը մատուցելիս սենյակի լույսը մարել և վառել խնձորների փոսերում եղող սպիրտը:

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում