Բաղադրամասեր
200 գ ձկանը՝
15 գ կարագ,
50 գ ջուր,
30 գ նռան հյութ,
աղը, պղպեղը, սխտորը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Իշխանը կամ կարմրախայտը մաքրել, լվանալ, բաժանել կտորների, աղ անել, դնել կարագ քսած կաթսայի մեջ, վրան ցանել կարմիր պղպեղ, ծեծած սխտոր և մի քիչ ջուր լցնել:
Այնուհետև կաթսան ամուր ծածկել և մարմանդ կրակով 18-20 րոպե շոգեխաշել:
Պատրաստի ձուկը դնեկ սկուտեղը, զարդարել մաղադանոսով: