Բաղադրամասեր

  • ½ բաժակ կաթ,

  • 100 գ սերուցքային կարագ,

  • 1 հատ հավի ձու,

  • 2,5 բաժակ ցորենի ալյուր,

  • 30 գ թարմ դրոժներ,

  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

  • խոշոր աղ` ըստ ցանկությամբ

Պատրաստման եղանակը

  • Տաքացնել կաթը, միչև 37-38 աստիճան և ավելացնել դրոժները։ Հարել ձուն շաքարավազի և աղի հետ, մինչև սպիտակ գույն ստանալը։ Հալաց կարագը և հարաց ձվերը ավելացնել կաթի վրա։

  • Դանդաղ ավելացնել մաղաց ալյուրը ստացված խառնուրդի վրա և խառնել։

  • Բացել խմորը, դնել մեծ ամանի մեջ, մեկ ու կես ժամ հետո խմորը հավաքել և շրջել։ Պահել ևս 30 րոպե։ Ստացվաց խմորը բացել 5-6 մմ հաստությամբ։ Պիցցան թխել 25-27 րոպե, 180 աստիՃանում։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա