Բաղադրամասեր
½ բաժակ կաթ,
100 գ սերուցքային կարագ,
1 հատ հավի ձու,
2,5 բաժակ ցորենի ալյուր,
30 գ թարմ դրոժներ,
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
խոշոր աղ` ըստ ցանկությամբ
Պատրաստման եղանակը
Տաքացնել կաթը, միչև 37-38 աստիճան և ավելացնել դրոժները։ Հարել ձուն շաքարավազի և աղի հետ, մինչև սպիտակ գույն ստանալը։ Հալաց կարագը և հարաց ձվերը ավելացնել կաթի վրա։
Դանդաղ ավելացնել մաղաց ալյուրը ստացված խառնուրդի վրա և խառնել։
Բացել խմորը, դնել մեծ ամանի մեջ, մեկ ու կես ժամ հետո խմորը հավաքել և շրջել։ Պահել ևս 30 րոպե։ Ստացվաց խմորը բացել 5-6 մմ հաստությամբ։ Պիցցան թխել 25-27 րոպե, 180 աստիՃանում։