Բաղադրամասեր
Շերտի համար՝ ձու - 1 հատ,
հավի փափկամիս - 500 գր,
աղ, պղպեղ, կանաչի - ըստ ճաշակի,
Միջուկի համար՝
տաքդեղ - 0.5 հատ (կանաչ),
տաքդեղ դեղին - 0.5 հատ,
տաքդեղ կարմիր - 0.5 հատ,
պանիր հոլանդական - 100 գր,
կաթնաշոռ - 150 գր,
սպանախ - 1 բուռ,
սոխ կանաչ - մի քանի ճյուղ,
Սոուսի համար՝
լոլիկ - 400 մլ,
շաքարավազ - 1/2 թ/գդ,
ռեհան - 1/2 թ/գդ (չորացրած),
աղ - 1/2 թ/գդ ,
սխտոր - 2 պճեղ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք շերտը: Հավի փափկամիսը բլենդերում մանրացնում ենք և խառնում ձվի, աղի, սև պղպեղի ու կանաչիի հետ: Հավասար շերտով տարածում ենք յուղաթղթի վրա (եթե զանգվածը ձեռքերին է կպչում, ապա ձեռքերը սառը ջրով թրջում ենք, այնուհետև տարածում), դնում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և 18-20 րոպե թխում: Շերտը պետք է թեթևակի չորանա:
Պատրաստում ենք սոուսը: Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք և մոտ 10-15 րոպե անընդհատ խառնելով թույլ կրակի վրա եփում՝ մինչև ավելորդ ջուրը դուրս գա և սոուսը թանձրանա:
Պատրաստում ենք միջուկը: Շերտը ջեռոցից հանում ենք, վրան սոուս քսում և միջուկը շարում վրան: Կրկին դնում ենք ջեռոցը և մոտ 15 րոպե եփում մինչև պատրաստ լինի: