Բաղադրամասեր

1 տուփ շերտավոր խմոր

4 բաժակ մանրացրած ընկույզ

200 գրամ կարագ

1 թեյի գդալ դարչին

2 բաժակ մեղր

3 թեյի գդալ վանիլինի էքստրակտ

1/2 բաժակ ջուր

1/2 բաժակ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Տապակեք ընկույզը` ավելացնելով մի փոքր դարչին:

Բարակ տարածեք շերտավոր խմորը և տեղադրեք կարագով քսած տապակին:

Ապա ընկույզը ցանեք խմորի վրա և փակեք խմորի մյուս շերտով:

Կրկնեք շերտերը երեք անգամ: Խմորի վերևի շերտը կտրատեք շեղանկյուններով:

Տապակեք 15-20 րոպե:

Առանձին թավայի մեջ լցրեք մեղրն ու ավելացրեք կարագը, այնուհետև ավելացրեք շաքարավազը:

Ավելացրեք վանիլինի էքստրակտն ու մի քիչ ջուր:

Տաքացրեք զանգվածը՝ անընդհատ խառնելով:

Այն բանից հետո, երբ հանեք փախլավան ջեռոցից, մեղրի օշարակը լցրեք դրա վրա և թողեք, որ այն ներծծվի: