Բաղադրամասեր

2 փաթեթ ժելատին,

1 բաժակ կաթ,

1 բաժակ շաքարավազ,

450 գր թթվասեր,

450 գր սառեցված խփած սերուցք,

բուսական յուղ,

Վերնիճի համար անհրաժեշտ են`

5 ճաշի գդալ կակաոյի փոշի

5 ճաշի գդալ շաքարավազ,

1 փաթեթ ժելատին,

5 ճաշի գդալ կաթ,

1 բաժակ սառը ջուր

Պատրաստման եղանակը

Փոքր կաթսայի մեջ խառնեք 2 փաթեթ ժելատին մեկ բաժակ կաթի հետ: Դրեք այն միջին կրակի վրա և խառնեք, երբ կաթից արդեն գոլորշի դուրս գա, հանեք կրակից, մի եռացրեք: Դրեք մի կողմ, որ սառի: Քսեք բուսական յուղ ապակե ամանի մեջ: Միքսերով միջին արագության վրա խփեք 1 բաժակ շաքարավազը, թթվասերը և սերուցքը, մինչև բաղադրիչները լավ խառնվեն:

Շարունակելով խփել՝ ավելացրեք գոլ կաթնային խառնուրդը: Միանգամից այն լցրեք ամանի մեջ, հավասարացրեք վերևի մասը, ծածկեք և դրեք սառնարանի մեջ:

Վերնիճը պատրաստելու համար ամանի մեջ խառնեք կակաո փոշին, շաքարավազը և ժելատինը: Շարունակելով խառնել՝ լցրեք ջուրը և կաթը: Դրեք միջին կրակի վրա և եռացրեք, անընդհատ խառնելով: Խառնուրդը պետք է դառնա հարթ: Դրեք վերնիճը մի կողմ և թողեք մեկ ժամ:

Դանդաղ լցրեք շոկոլադե վերնիճը սերուցքային հիմքի վրա, սառեցրեք այն սառնարանում առնվազն 5 ժամ: