Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝

չոր խմորիչ - 10 գրամ,

շաքարավազ – 2 ճաշի գդալ,

աղ – 1 թեյի գդալ,

բուսական յուղ - 3-4 ճաշի գդալ,

ջուր – 0.5 լիտր,

Միջուկի համար ՝

կարտոֆիլ – 0.5 կիլոգրամ,

սոխ – 2 հատ,

աղ,

պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Եռման ջրի մեջ լցնել խմորիչը, աղն ու շաքարավազը, ավելացնել ձեթ,այլուր: Մոտ 20-30 րոպե դնել չոր ու տաք վայրում:

Կարտոֆիլը կեղևազրկել, սոխը մաքրել ու տապակել բուսական յուղի մեջ:

Այնուհետ կարտոֆիլի խյուսը լցնել բուսական յուղում տապակվող սոխի վրա:

Խմորը մանր գնդիկների բաժանել, դրանցից յուրաքանչյուրը բացել, մեջը լցնել կարտոֆիլից ստացված զանգվածն ու երկու կողմերն իրար միացնել:

: Այուհետ երկու կողմից տապակել բուսական յուղում, այնքան մինչև խմորը վարդագույն դառնա: