Բաղադրամասեր

  • կարագ 100 գրամ,

  • ձու 4 հատ,

  • ջուր 1 թեյի բաժակ,

  • ալյուր 1 թեյի բաժակ,

  • Կրեմի համար ՝

  • ջուր 1 թեյի բաժակ,

  • շաքարավազ 1 թեյի բաժակ,

  • ալյուր 2 ճաշի գդալ,

  • կարագ 30 գրամ,

  • վանիլ

Պատրաստման եղանակը

  • 1 բաժակ ջուրը եռացնել, ավելացնել կարագը:

  • Կարագը հալվելուն պես ավելացնել ալյուրը: Այս ամենը խառնել փայտե գդալով, բովելով 3-5 րոպե:

  • Խմորը թողնել լավ սառչի, սառելուց հետո հատ-հատ ավելացնել ձուն, որ ստացվի համասեռ զանգված:

  • Ջեռոցը նախապես լավ տաքացնել, գդալի օգնությամբ լցնել խմորից և թխել 180 աստիճանում 30-40 րոպե:

  • Կրեմ: Ջուրը, շաքարավազը, ալյուրը, կարագը, վանիլինը միասին լցնել եվ դնել կրակին:

  • Լավ խառնելով եփել մինչև պնդանալը:

  • Սառչելուց հետո լցնել էկլերների մեջ, վերջում ցանել շաքարի փոշի:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ