Բաղադրամասեր

կարագ 100 գրամ,

ձու 4 հատ,

ջուր 1 թեյի բաժակ,

ալյուր 1 թեյի բաժակ,

Կրեմի համար ՝

ջուր 1 թեյի բաժակ,

շաքարավազ 1 թեյի բաժակ,

ալյուր 2 ճաշի գդալ,

կարագ 30 գրամ,

վանիլ

Պատրաստման եղանակը

1 բաժակ ջուրը եռացնել, ավելացնել կարագը:

Կարագը հալվելուն պես ավելացնել ալյուրը: Այս ամենը խառնել փայտե գդալով, բովելով 3-5 րոպե:

Խմորը թողնել լավ սառչի, սառելուց հետո հատ-հատ ավելացնել ձուն, որ ստացվի համասեռ զանգված:

Ջեռոցը նախապես լավ տաքացնել, գդալի օգնությամբ լցնել խմորից և թխել 180 աստիճանում 30-40 րոպե:

Կրեմ: Ջուրը, շաքարավազը, ալյուրը, կարագը, վանիլինը միասին լցնել եվ դնել կրակին:

Լավ խառնելով եփել մինչև պնդանալը:

Սառչելուց հետո լցնել էկլերների մեջ, վերջում ցանել շաքարի փոշի: