Բաղադրամասեր

Խճողակի համար ՝

250 գ աղացած տավարի մսին ՝

2 ճ/գդ - բուսայուղ,

մի պտղունց սև և կարմիր պղպեղ,

100 գ ջուր,

1 ճ/գդ կարագ,

քանի ճյուղ համեմ,

2 հատ գլուխ սոխ,

Խմորի համար ՝

1 լ կաթին ՝

3 հատ ձու,

1/2 թ/գդ սոդա,

1 ճ/գդ շաքարավազ,

1 թ/գդ աղ,

400 գր ալյուր,

2 ճ/գդ բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստում ենք խմորը: Գոլ կաթի մեջ լցնում ենք ձվերը, ավելացնում ենք սոդան, աղը, շաքարավազն ու ալյուրը և լավ խառնում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք բուսայուղը, կրկին խառնում ենք և թողնում ենք զանգվածը հանգստանա 0,5-1 ժամ:

Պատրաստում ենք խճողակը: Սոխը մանր կտրատում ենք, միսը՝ աղում: Բուսայուղն ու կարագը լցնում ենք տապակի մեջ, սողը մի թեթև տապակում ենք մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնում ենք միսը և լավ տապակում: Վերջում ավելացնում ենք համեմունքներն ու մանր կտրատած կանաչին և թողնում ենք, որ խճողակը սառչի:

Նրբաբլիթները պատրաստում ենք փոքր թավայի մեջ: Սկզբից թավան բուսայուղապատում ենք, հետագայում դրա անհրաժեշտությունը չկա: Անհրաժեշտ քանակությամբ խմորը լցնում ենք թավայի մեջ, տարածում և տապակում: Ոսկեգունելուց հետո նրբաբլիթը շրջում ենք և կրկին տապակում:

Պատրաստի նրբաբլիթները լցոնում ենք խճողակով և փաթաթում:

Մատուցելուց առաջ նրբաբլիթները տապակում ենք բուսայուղի մեջ: