Բաղադրամասեր

  • Խճողակի համար ՝

  • 250 գ աղացած տավարի մսին ՝

  • 2 ճ/գդ - բուսայուղ,

  • մի պտղունց սև և կարմիր պղպեղ,

  • 100 գ ջուր,

  • 1 ճ/գդ կարագ,

  • քանի ճյուղ համեմ,

  • 2 հատ գլուխ սոխ,

  • Խմորի համար ՝

  • 1 լ կաթին ՝

  • 3 հատ ձու,

  • 1/2 թ/գդ սոդա,

  • 1 ճ/գդ շաքարավազ,

  • 1 թ/գդ աղ,

  • 400 գր ալյուր,

  • 2 ճ/գդ բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

  • Պատրաստում ենք խմորը: Գոլ կաթի մեջ լցնում ենք ձվերը, ավելացնում ենք սոդան, աղը, շաքարավազն ու ալյուրը և լավ խառնում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք բուսայուղը, կրկին խառնում ենք և թողնում ենք զանգվածը հանգստանա 0,5-1 ժամ:

  • Պատրաստում ենք խճողակը: Սոխը մանր կտրատում ենք, միսը՝ աղում: Բուսայուղն ու կարագը լցնում ենք տապակի մեջ, սողը մի թեթև տապակում ենք մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնում ենք միսը և լավ տապակում: Վերջում ավելացնում ենք համեմունքներն ու մանր կտրատած կանաչին և թողնում ենք, որ խճողակը սառչի:

  • Նրբաբլիթները պատրաստում ենք փոքր թավայի մեջ: Սկզբից թավան բուսայուղապատում ենք, հետագայում դրա անհրաժեշտությունը չկա: Անհրաժեշտ քանակությամբ խմորը լցնում ենք թավայի մեջ, տարածում և տապակում: Ոսկեգունելուց հետո նրբաբլիթը շրջում ենք և կրկին տապակում:

  • Պատրաստի նրբաբլիթները լցոնում ենք խճողակով և փաթաթում:

  • Մատուցելուց առաջ նրբաբլիթները տապակում ենք բուսայուղի մեջ:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց