Բաղադրամասեր
250 գ ձկանը՝
1/4 ձու,
20 գ կաթ,
20 գ հալած յուղ,
10 գ ալյուր,
20 գ պաքսիմատ,
15 գ լիմոն,
աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Մաքրած և փորոտիքը հեռացրած ձուկը լվանալ և աղ անել:
Ձուն հարել, լցնել կաթի մեջ. հարել այնքան ժամանակ մինչև որ միատեսակ զանգված ստացվի:
Ձուկը թաթախել ալյուրի մեջ, դնել ձվից և կաթից ստացված խառնուրդի մեքջ, որից հետո թաթախել ծեծած պաքսիմատում և երկու կողմից յուղով տապակել մինչև որ ոսկեգույն կեղև առաջանա:
Կարմրախայտը մատուցել սկուտեղում կլոր կտրտած լիմոնի հետ միասին և մաղադանոսով զարդարած ։