Բաղադրամասեր

  • 1,5 բաժակ շաքարավազ,

  • 6 հատ ձու,

  • 1,5 բաժակ ալյուր,

  • 1,5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

  • 4 ճաշի գդալ կակաո,

  • 800գ 35%-ոց թթվասեր,

  • 1 տարրա անանաս,

  • 1,5 բաժակ շաքարի փոշի,

  • 1 բաժակ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը

  • Բիսկվիտի համար շաքարավազը խառնել ձվերի հետ, մինչը շաքարավազը ամբողջովին հալվի։

  • Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, մաղել, մաս-մաս ավելացնել ձվի խառնուրդի վրա և անընդմեջ խառնել։

  • Խմորի 1/3-ը լցնել կարագով քսաց ֆորմայի մեջ, թխել 180 աստիճանում 12-15 րոպե, հանել ֆորմայից և սառեցնել։

  • Մնացած խմորի վրա ացելացնել կակաո, խառնել լցնել ֆորմայի մեջ և թխել 30-35 րոպե 180 աստիճանում։

  • Կրեմի համար, թթվասերը խառնել շաքարի փոշու հետ, ¼-ը դնել մի կողմ։ Կրեմի մնացած մասի վրա ավելացնել անանասի կտորներ։ Ընկույզները մանրացնել և ավլացնել կրեմի վրա և խառնել։

  • Սպիտակ բիսկվիտը դնել ամանի վրա, քսել անանասի սիրոպոպ։ Շոկոլադե բիսվիտը կտրատել քառակուսիկների, թեթևակի թաթախել անանասի սիրոպի մեջ և լավ խառնել թթվասերով-անանասով կրեմի հետ։

  • Ստացված զանգվածը ամբողջովին լցնել սպիտակ բիսկվիտի վրա։

  • Տորթը պատել մնացած թթվասերի կրեմով։

  • Գլազուրի համար շոկոլադը հալեցնել, ավելացնել փափկեցված կարագ և տաք կաթ, լավ խառնել։ Լցնել տորթի վրա և 6 ժամով դնել սառնարանում։