Բաղադրամասեր

1,5 բաժակ շաքարավազ,

6 հատ ձու,

1,5 բաժակ ալյուր,

1,5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

4 ճաշի գդալ կակաո,

800գ 35%-ոց թթվասեր,

1 տարրա անանաս,

1,5 բաժակ շաքարի փոշի,

1 բաժակ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը

Բիսկվիտի համար շաքարավազը խառնել ձվերի հետ, մինչը շաքարավազը ամբողջովին հալվի։

Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, մաղել, մաս-մաս ավելացնել ձվի խառնուրդի վրա և անընդմեջ խառնել։

Խմորի 1/3-ը լցնել կարագով քսաց ֆորմայի մեջ, թխել 180 աստիճանում 12-15 րոպե, հանել ֆորմայից և սառեցնել։

Մնացած խմորի վրա ացելացնել կակաո, խառնել լցնել ֆորմայի մեջ և թխել 30-35 րոպե 180 աստիճանում։

Կրեմի համար, թթվասերը խառնել շաքարի փոշու հետ, ¼-ը դնել մի կողմ։ Կրեմի մնացած մասի վրա ավելացնել անանասի կտորներ։ Ընկույզները մանրացնել և ավլացնել կրեմի վրա և խառնել։

Սպիտակ բիսկվիտը դնել ամանի վրա, քսել անանասի սիրոպոպ։ Շոկոլադե բիսվիտը կտրատել քառակուսիկների, թեթևակի թաթախել անանասի սիրոպի մեջ և լավ խառնել թթվասերով-անանասով կրեմի հետ։

Ստացված զանգվածը ամբողջովին լցնել սպիտակ բիսկվիտի վրա։

Տորթը պատել մնացած թթվասերի կրեմով։

Գլազուրի համար շոկոլադը հալեցնել, ավելացնել փափկեցված կարագ և տաք կաթ, լավ խառնել։ Լցնել տորթի վրա և 6 ժամով դնել սառնարանում։