Բաղադրամասեր
հորթի բդի միս – 6 կտոր
նեխուր – 1 ցողուն
գլուխ սոխ – 1 հատ
գազար – 2 հատ
սխտոր – 2 պճեղ
եղեսպակ (шалфей) – 6 տերև
հազրեվարդ (ռոզմարին) – 2 ճյուղ
սպիտակ գինի – 100 մլ
ձիթայուղ- 60 մլ
կարագ – 60 գր
մաղադանոս – 1 ճյուղ
պահածոյացված լոլիկ հյութի մեջ – 250 գր
կիտրոն – 1 հատ
բանջարեղենի արգանակ – 250 մլ
անչոուս պահածոյացված ձիթայուղի մեջ - 2 հատ
աղ, պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Մսի կտորները դնել ափսեի մեջ, աղ, պղպեղ ցանել վրան:
Գազարը, նեխուրը, սոխը, մի պճեղ սխտոր աղալ:
Տապակել ձիթայուղի և կարագի խառնուրդի մեջ, ավելացնել միսը, եղեսպակը:
Միսը երկու կողմից տապակել:
Լցնել գինին, սպասել գոլորշիանա, ավելացնել արգանակը, լոլիկները և դնել ջեռոցի մեջ:
Կափարիչը ծածկել:
Եփել մոտ մեկուկես ժամ: Հյութը երբեմն գդալով լցնել մսի վրա:
Օսսոբուկոն լցնել մատուցվող ափսեի մեջ` վրան եփված սոուը լցնելով:
Մատուցելիս համեմել հետևյալ խառնուրդով:
Կես կիտրոնի կեղևը, կտրատած մաղադանոս, ռոզմարին, եղեսպակի տերևներ, եթե ցանկանում եք, մեկ-երոկւ անչոուս. այս ամենը լավ մանրացնել, լցնել մսի վրա:
Մատուցել րիզոտտոյի հետ: