Բաղադրամասեր

  • Ալյուր - 1 բաժակ

  • Սերուցքային կարագ - 3 ճ/գ

  • Ջուր - 2,5 բաժակ

  • Շաքարավազ - 2 ճ/գ

  • Հավկիթ - 2 հատ

  • Աղ - մի պտղունց

  • Բուսական յուղ - 50 մլ

Պատրաստման եղանակը

  • Առանձին խորը ամանում հարում ենք ձուն, ավելացնում աղ, շաքարավազ և կրկին հարում:

  • Զանգվածին ավելացնում ենք ջուր և կրկին հարում:

  • Ճիշտ քանակությամբ վերցված ալյուրը մաղելով ավելացնում ենք զանգվածին և հարում էլեկտրական հարիչով:

  • Հարում ենք այնքան, որ ալյուրի գնդիկներ ընդհանրապես չմնան:

  • Պատրաստի խմորին ավելացնում ենք հալեցրած սերուցքային կարագը և խառնում:

  • Վերջ, ձեր նրբաբլիթի խմորը պատրաստ է թխվելու համար: Նրբաբլիթները թխում ենք փոքրիկ տապակի մեջ՝ նախապես մի փոքր բուսական յուղ ավելացնելով:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց