Բաղադրամասեր

  • Բիսկիթի համար՝

  • կարագ - 100 գր,

  • շաքարավազ շագանակագույն - 120 գր,

  • ձվի դեղնուց - 4 հատ,

  • կաթ - 3 ճ/գդ,

  • ալյուր - 160 գր,

  • փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ

  • Մերենգայի համար՝

  • ձվի սպիտակուց - 4 հատ,

  • շաքարավազ շագանակագույն - 200 գր,

  • աղ - 1 պտղունց,

  • Ինչպես նաև`

  • նուշ - 80 գր,

  • սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 300 մլ

Պատրաստման եղանակը

  • Փափկեցրած կարագը մանր շաքարավազի հետ հարում ենք մինչև սպիտակի: Հատ առ հատ ավելացնում ենք դեղնուցները, լցնում ենք կաթը, մաղով անցկացրած ալյուրն ու փխրեցուցիչը: Երկար չենք հարում. պետք է միայն բաղադրիչներն իրար խառնվեն: Բավական կպչուն խմոր ենք ստանում: 20 X 30 չափսի ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք դնում:

  • Պատրաստում ենք մերենգան: Սառած սպիտակուցները 1 պտղունց աղի հետ հարում ենք մինչև խոշոր պղպջակներ առաջանան, այնուհետև ավելացնում ենք շաքարավազն ու այնքան հարում մինչև պինդ փրփուր ստանանք:

  • Մերենգան գդալով կամ հրուշակեղենային պարկով լցնում ենք խմորի վրա: Մերենգայի վրա բոված նուշ ենք ցանում և 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցոմ 30 րոպե թխում: երտը կիսում ենք 2 հավասար մասի. մեկի վրա հարած սերուցք ենք լցնում և ծածկում երկրորդ շերտով:

  • Մատուցելուց առաջ տորթը 1 ժամ սառնարանում ենք թողնում:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա