Բաղադրամասեր

150 գ ոչխարի մսին կամ 160 գ հավին՝

50 գ նեխուր,

50 գ գլուխ սոխ,

15 գ լիմոն,

1/շ ձու,

10 գ հալած յուղ,

20 գ կարագ,

աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը

Սոխառած անել: Նեխուրը ընտրել, լվանալ և երկարությամբ մանր կտորներով կտրտել:

Ոչխարի տապակած միսը դնել խոր կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխառածը, նեխուրը, աղ, պղպեղ, համեմ և վրան այնքան տաք ջուր լցնել, որ մթերքը ծածկվի:

Կաթսան ամուր փակել, և միսը այդպես խաշել մինչև պատրաստ լինելը։

Խյուսը պատրաստելու համար ձվի դեղնուցը հարել կարագի հետ, ավելացնել խաշած մսի հյութից:

Դրանից հետո խաոնուրդը դնել կրակին և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման, լցնել լիմոնի հյութ, խառնել և կրակի վրայից վերցնել:

Ոչխարի միսը մատուցելիս վրան լցնել խյուսը, զարդարել նեխուրի շյուղերով։ Այս կերակրատեսակը կարելի է պատրաստել նաև հավի մսից։