Բաղադրամասեր

  • Խմորի համար`

  • 400 գր ալյուր,

  • 200 գ շաքարի փոշի,

  • 6 դեղնուց,

  • 2-3 ճգ կակաո,

  • 1 թգ սոդա,

  • 1 ճգ քացախ,

  • 150-200 մլ կաթ,

  • Կրեմի համար`

  • 6 ձվի սպիտակուց,

  • 200 գր շաքարավազ,

  • 1 տուփ վանիլ,

  • Գլազուրի համար ` 200 գ շոկոլադ,

  • 100 մլ սերուցք,

  • 50 գր կարագ

Պատրաստման եղանակը

  • Շաքարի փոշին ձեռքով հարել դեղնուցի հետ, 20 րոպե հարելուց հետո ավելացնել ալյուրը, սոդան, կակաոն և հարել այնքան մինչև ստացվի միասեռ զանգված:

  • Շաքարի փոշին ձեռքով հարել դեղնուցի հետ, 20 րոպե հարելուց հետո ավելացնել ալյուրը, սոդան, կակաոն և հարել այնքան մինչև ստացվի միասեռ զանգված:

  • Կրեմի համար ձվի սպիատակուցը դնել կաթսայի մեջ, այնուհետև դնել գոլորշու վրա (մարմանդ կրակի տակ) և դանդաղ հարել հարիչով 20 րոպե, այդ ընթացքում աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը:

  • Այնուհետև թողնել, որ սառչի և քսել խմորի վրա:

  • Գլազուրի համար սերուցքը տաքացնել, վրան ավելացնել մանրացված շոկոլադը և կարագը: Խառնել, որպեսզի լինի միասեռ: Այնուհետև զգուշությամբ քսել թխվածքի վրա:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց