Բաղադրամասեր

Հացի համար `

Կոկոսի յուղ – 1/2 բաժակ,

Շաքարավազ – 1 բաժակ,

Ձու – 2 հատ,

Անյուղ յոգուրտ (առանց հավելումների) – 3/4 բաժակ,

Վանիլինի էքստրակտ – 2 թ/գ,

Նարինջ – 1 հատ,

Ալյուր – 2 բաժակ,

Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ,

Աղ – 3/4 թ/գ

Ջնարակի համար `

Շաքարի փոշի – 1/2 բաժակ + 2 ճ/գ,

Կոկոսի յուղ – 3 ճ/գ,

Կաթ – 1 ճ/գ,

Վանիլինի էքստրակտ – 1/2 թ/գ,

Նուշ (ըստ ցանկության) – ձևավորման համար

Պատրաստման եղանակը

Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան: Հացի համար նախատեսված հատուկ կաղապարի մեջ փռել պերգամենտ: Տաքացնել կոկոսի յուղը (այն պետք է հեղուկ դառնա): Նարնջից քերել կեղևը: Մեծ թասի մեջ խառնել կոկոսի յուղը, շաքարավազը, ձվերը, յոգուրտը, վանիլինի էքսրտակտը և նարնջի կեղևը:

Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը:

Չոր խառնուրդն ավելացնել հեղուկի մեջ և լավ խառնել:

Ստացված խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 1 ժամ:

Ջնարակ պատրաստելու համար խառնել շաքարի փոշին, կոկոսի յուղը, կաթը և վանիլինի էքստրակտը և 15 վայրկյանով ուղարկել միկրոալիքային վառարանի մեջ:

Լավ խառնել ջնարակը, լցնել հացի վրա, զարդարել կտրատված նուշով և մատուցել: