Բաղադրամասեր

1 հատ նարինջ

150գ շաքարավազ

2 թեյի գդալ վալինի փոշի

150գ սերուցքային կարագ

3 հատ հավի ձու

2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ

1,5 բաժակ ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Նարնջը կեղևազրկել։ Այնուհետև նարինջից ճզմել հյութը։ Պետք է ստացվի մոտավոր կես բաժակի չափ։ Դնել մի կողմ հյութը և կեղև։ Նրանք դեռ պետք չեն գալու։

Շաքարավազը և կարագը հարել, մինչև համասեռ զանգված ստանալը, ավելացնել ձու և կրկին հարել։

Երբ ձվերը խառնվել կարագի և շաքարավազի խառնուրդի հետ ավելացնել նարնջի կեղև, հյութը և վանիլի փոշին։ Լավ խառնել։ Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, լավ խառնել։

Ստացված խմորը լցնել կարագով պատած ֆորմայի մեջ և թխել մոտ 40 րոպե, 180 աստիճանում։

Պատրաստի լինելը ստուգել ատամի փայտիկով