Բաղադրամասեր

  • 5 բաժակ ալյուր,

  • 1,5 բաժակ ջուր,

  • 500 գ կարագ,

  • 1 լ թթվասեր,

  • 2 բաժակ շաքարավազ,

  • 200 գ պոպոկ,

  • Աղ,

  • Վանիլին

Պատրաստման եղանակը

  • Մաղել ալյուրը, խառնել կտրատած կարագի հետ, ավելացնել ջուր, աղ և հունցել խմորը։

  • Ստացված խմորից կտրատել 16 կտոր և դնել 2 ժամով սառնարանում։ Գրտնակել բարակ շերտորով և թխել նախապես տաքացված ջեռոցում։

  • Թթվասերը հարել շաքարավազի և վանիլի հետ մինչև թթվասերի հալելը։ Ավելացնել մանրեցված պոպոքի կեսը։ Շերտերը քսել կրեմով։

  • 2 շերտը մանրեցնել փշուրների, խառնել պոպոկի հետ և շաղ տալ տորթի վրա։

  • Տորթը դնել սառնարանում 8-10 ժամ։

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Տեխնոլոգիա
Սարքավորում