Բաղադրամասեր

5 բաժակ ալյուր,

1,5 բաժակ ջուր,

500 գ կարագ,

1 լ թթվասեր,

2 բաժակ շաքարավազ,

200 գ պոպոկ,

Աղ,

Վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Մաղել ալյուրը, խառնել կտրատած կարագի հետ, ավելացնել ջուր, աղ և հունցել խմորը։

Ստացված խմորից կտրատել 16 կտոր և դնել 2 ժամով սառնարանում։ Գրտնակել բարակ շերտորով և թխել նախապես տաքացված ջեռոցում։

Թթվասերը հարել շաքարավազի և վանիլի հետ մինչև թթվասերի հալելը։ Ավելացնել մանրեցված պոպոքի կեսը։ Շերտերը քսել կրեմով։

2 շերտը մանրեցնել փշուրների, խառնել պոպոկի հետ և շաղ տալ տորթի վրա։

Տորթը դնել սառնարանում 8-10 ժամ։