Բաղադրամասեր
1000 գ նապաստակին՝
50 գ արաժան,
20 գ սոխ,
200 գ բանջարեղեն,
քացախը՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
Մաշկած, գլուխը և ոտիկները անջատած ամբողջական նապաստակը լավ լվանալ, որ վրան մազեր չմնան, դնել կավե ամանի մեջ, վրան լցնել գինու քացախ, մանր կտրտած սոխ, ուրց, աղ և ջուր, այնքան, որ նապաստակը ծածկվի ստացված հյութով։
Դրանից հետո այդ բոլորը 6 — 8 ժամ դնել սառը տեղ։ Նապաստակը հյութից հանել, լվանալ, անցկացնել շամփուրների վրա, վրան յուղ քսել և խորովել թեժ կրակով, շուռումուռ տալով։
Պատրաստ լինելուց 3—5 րոպե առաջ նապաստակին արաժան քսել, որպեսզի հյութալի դառնա։