Բաղադրամասեր
- -
1,2 կգ տավարի միս (աղացած) ( կամ խոզի),
1 գլուխ սոխ,
3 պճեղ սխտոր,
300 գր խոզի միս
4-5 հատ լոլիկ
3 ճ/գդ պաքսիմատ,
կանաչի, աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խոզի միսը խորանարդաձև խոշոր կտրատել:
Աղացած մսի հետ լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել կտրատած կանաչին ու սոխը, սխտորը, պաքսիմատն ու մանր կտրատած լոլիկները:
Աղ ու պղպեղ ավելացնել և խառնել: Խճողակին գլանի տեսք տալ, փաթաթել նրբաթիթեղի կրկնակի շերտով և ծայրերը պտտելով ամրացնել:
Դնել ձևամանի մեջ, 35-40 րոպե եփել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Վերջին 5 րոպեում ջեռոցի ջերմաստիճանն առավելագույնս ուժեղացնել, նրբաթիթեղը հանել ու թողնել, որ ռուլետը վարդագույն դառնա: 10 րոպե թողնել, կտրատել ու մատուցել: