Բաղադրամասեր
10 կգ տավարի մսին (առանց ոսկորնորի)՝
250 գ աղ,
10 կգ բորակ (սելիտրայի),
100 գ կարմիր տաքդեղ,
150 գ սխտոր,
1 գ դարչին,
2 գ հիլ
Պատրաստման եղանակը
Տավարի սուկին, մեջքամասի հաստ կամ բարակ կողմի փափկամիսը , ինչպես և ազդրի վերևի մասի և ներսի միսը լվանալ և կտրտել 30 սմ երկարության, 12 սմ լայնության և 6 սմ հաստության կտորների: Մսի կտորները շարքովդա դարսել տաշտի մեջ, վրան ցանել աղի և բորակի (սելիտրայի) խառնուրդ, շորով ծածկել և երկու օր այդպես թողնե:
Հասած միսը թեթևակի լավանալ սառը ջրով և փայտե ցանցի վրա,այնուհետև մանր կտրտել, մսաղացով աղալ, փոխադրել տաշտը, ավելացնել մանր սխտոր, աղացած կարմիր տաքդեղ, դարչին, հիլ, լավ խառնել, շորով ծածկել և հասունանալու համար այդպես թողնել 2-3 ժամ:
Խոշոր եղջերավոր անասունի աղիքներր լավ լվանալ, կտրտել 40 սմ երկարությամր կտորների, մի ծայրր թելով կապել, լցնել պատրաստապ խճողակը և թելով կապել երկրորդ ծայրը: Թեթևակի ծռելով պայտաձև դարձնել, և ծայրերն իրար հետ կապել: Պատրաստած սուջուխը դնել սեղանին, ծածկել նոսր գործված կտորով, վրայից դնել տախտակ, իսկ դրա վրա՝ քար և 3 օր այդպես թողնել, իսկ հետո կախել հով՝ ստվերով և լավ քամ հարվող տեղում, 10 -15 օր անց սուջուխը ամրանում է: