Բաղադրամասեր

  • 300գ սերուցքային կարագ,

  • ½ բաժակ շաքարավազ,

  • 4 բաժակ ցորենի ալյուր,

  • ½ բաժակ թթվասեր,

  • 1 բանկա խտացրած կաթ։

Պատրաստման եղանակը

  • 200գ կարագը հալեցնել և խառնել շաքարավազի հետ։ Խառնուրդի վրա ավելացնել թթվասեր։ Լավ խառնել, ավելացնել սոդա և ալյուր։

  • Երբ խմորը պատրաստ լինի, անցկացնել այն մսաղացով և դնել նախապես թղթով պատած ջեռոցի թավայի վրա։

  • Դնել նախապես տաքացված ջեռոցում։ Թխել 200 աստիճանում, մինչև ոսկեգույն գույն ստանալը։

  • Քանի դեռ խմորը թխվում է, կարելի է պատրաստել կրեմը։ 100գ կարագը խառնել մեկ տարրա խտացրած կաթի հետ։

  • Երբ խմորը թխվի, հարկավոր է դնել այն մեծ ափսեյի մեջ և ձեռներով մանրացնել։ Ավելացնել կրեմը և ձեռներով խառնել։

  • Մաքուր ափսեյի վրա մաս-մաս դնել խմորը, ամուր ձեռքով սեխմել, տալ Մրջնաբույնի տեսք։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում