Բաղադրամասեր

  • 20 գ չորացրած սնկին՝

  • 25 գ գլուխ սոխ,

  • 15 գ հալած յուղ կամ ձեթ,

  • 3 գ ալյուր,

  • 15 գ չամիչ,

  • 15 գ սև կամ չորացրած սալոր,

  • աղը, մաղադանոսը ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Սնկից արգանակ պատրաստել և քամել:

  • Խաշած սունկը մանր կտրատել, գցել արգանակի մեջ, ավելացնել սոխառած, բոված և արգանակով բաց արած ալյուր, լվացած չորացրած դեղին սալոր կամ սև սալոր, չամիչ, և թողնել որ ապուրը եռա:

  • Մատուցելիս ապուրի վրա մաղադանոս ցանել:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում