Բաղադրամասեր
4 հատ տանձ,
1 շերտ շերտավոր խմոր,
4 բաժակ ջուր,
2 բաժակ շաքարավազ,
1 բաժակ մեղր,
կես հատ կիտրոն,
վանիլին, դարչին, մեխակ
Պատրաստման եղանակը
Միջին չափսի կաթսայի մեջ իրար խառնեք ջուրը, մեղրը և շաքարավազը: Թույլ կրակի վրա եռացրեք այն, հետո դրա մեջ եփեք կեղեվազրկված տանձերը, մինչև միջին աստիճանի փափկության հասնելը: Ավելացրեք նաև կիտրոնը և մի քանի հատ մեխակ ու դարչին: Հանեք եփված տանձերը, դրանք փաթաթեք բարակ շերտերով շերտավոր խմորով, և եփեք ջեռոցում 190 աստիճանի տակ 10-15 րոպե: Հանելուց հետո մատուցվող ափսեի մեջ դրա վար լցրեք այն զանգվածը, որի մեջ եփել էիք տանձերը: