Բաղադրամասեր
խնձոր - 2 հատ
կարագ - 120 գր
շաքարավազ - 0,5 սուրճի բաժակ
կիտրոնի հյութ - 1,5 թգ
կոնյակ - 1,5 ճգ
դարչին
սերուցք 100 մլ:
Պատրաստման եղանակը
Թավայի մեջ լցնել կարագը, շաքարավազը, կիտրոնի հյութը, ավելացնել 3 ճգ ջուր, դնել մարմանդ կրակին:
Խնձորի սերմատուփը, առանցքի ուղղությամբ, ծակող գործիքով հեռացնել, կլպել, 1 սմ հաստության օղակների կտրատել:
Հենց օշարակը թանձրանա դարչին և կոնյակ ավելացնել:
Oշարակի մեջ դնել խնձորի շերտերը, եփել 5 րոպե: Սերուցքը հարել:
Խնձորի օղակները մատուցել հարած սերուցքի հետ: