Բաղադրամասեր

125 գ մսին՝

25 գ սոխ,

1/4 ձու,

200 գ կարտոֆիլ,

30 գ յուղ,

1 պոմիդոր, 0,5 վարունգ,

աղը, պղպեղը, կանաչին՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը

Մանր կարտած փափուկ միսը 2 անգամ մսաղացով աղալ, վրան ավելացնել սոխառած, ձու, չորացրած խառը կանաչի, աղ, պղպեղ, քիչ ջուր և շաղախել պինդ զանգված։

Զանգվածը բաժանել փոքրիկ գնդիկների, գլորելով երկարացնել՝ տալով մատի ձև և տապակում դաղած յուղում տապակել մինչև պատրաստվելը։

Մատուցելիս կողքին դնել մատնաձև կտրտած և տապակած կարտոֆիլ, կարմիր պոմիդոր և թարմ կամ թթու վարունգ։