Բաղադրամասեր

1 կգ խնձորին՝

600 գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Պինդ խնձորները լվանալ, մաքրել, բաժանել 4 մասի և վրան այնաքն ջուր լցնել, որ խնձորները ծածվի ու դնել կրակին: Հենց որ խնձորները փափկեն, կրակին վերցնել լցնել քամիչի մեջ, տրորել, ավելացնել 2 ճաշի գդալ այն չրից, որից եփվել է, ավելացնել շաքարավազ և կրկին դնել կրակին, անընդհատ փայտե գդալով խառնելով ու եփել մինչև լխճվի:

Սեղանի վրա ցելաֆոն պռել, ջրով թրջել այն, ստացված զանգվածը լցնել ցելաֆոնի վրա, գդալով հարթեցնել 1 սմ հաստությամբ և ձևավոր դանակով կտրտել:

3 - 4 օր թողնել տաք տեղ: Վերջում թաթախել շաքարավազի մեջ ու դնել ապակյա ամանի մեջ:

Այսպես կարող եք պատրաստել նաև տանձի մարմալադը:

Բաղադրատոմսը՝ Արմանուշ Տոնոյանից