Բաղադրամասեր

վարունգ - 1 կգ

քունջութ - 2 ճգ

պապրիկա - 1 ճգ

սոյայի սոուս - 60 մլ

սխտոր - 3 պճեղ

բուսայուղ - ըստ ճաշակի

աղ - 3 ճգ

ջուր - 1 լ

քացախ - 3 ճգ

սոուս չիլի - 2 ճգ

շաքար - 3 կտոր:

Պատրաստման եղանակը

Վարունգը լվանալ, ծայրերը կտրել, կողքերից փայտեր դնել, իսկ հետո վրան դանակով անկյունային կտրվածքներ անել (փայտերը պահում են, որ վարունգը կտրվի ոչ թե ամբողջովին, այլ կիսով չափ):

Այնուհետև, վարունգները շարել կաթսայի մեջ, վրան 2 ճգ աղ ավելացնել, կափարիչը ծածկել, կաթսան վերևներքև թափահարել ու թողնել, որ վարունգի հյութը դուրս գա:

Քունջութը բովել (առանց բուսայուղի), մինչ հաճելի բույր արձակի, այնուհետև ծեծել հավանգի մեջ (կարելի է քունջութի փոխարեն քունջութի յուղ օգտագործել):

Սխտորի պճեղները մանրացնել, խառնում քունջութի, պապրիկայի և չիլի սոուսի հետ:

Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, ավելացնել համեմունքները և մի քանի րոպե անց կրակից վերցնել:

Վարունգների հյութը ճզմելով քամել և համեմունքային խառնուրդը լցնել քամած վարունգների վրա:

Վարունգների հյութը ճզմելով քամել և համեմունքային խառնուրդը լցնել քամած վարունգների վրա: