Բաղադրամասեր
սունկ շամպինիոն - 500 գ,
քացախ - 60 մլ (9%),
բուսայուղ - 120 մլ,
սխտոր - 3 պճեղ,
պղպեղ սև հատիկավոր - 10 հատ,
շաքարավազ - 2 թ/գդ,
աղ - 1 թ/գդ,
դափնու տերև (лавровый лист) - 4 հատ
Պատրաստման եղանակը
Շամպինիոնը լվանում ենք, խոշորները 4 մասի բաժանում, միջին չափինները կիսում, իսկ մանրները թողնում ամբողջական: Պատրաստում ենք մարինադը: Խառնում ենք քացախը, բուսայուղը, շաքարավազը, աղը, ավելացնում հատիկավոր սև պղպեղն ու դափնու տերևը:
Սունկը լցնում ենք մարինադի մեջ, ապա ճզմում սխտորը:
Դնում ենք կրակին և եռալուց հետո խառնելով եփում ևս 5 րոպե: Սկզբում մեզ կթվա, թե հեղուկը քիչ է, բայց շատ շուտով սնկերից բավական շատ հյութ դուրս կգա: Սնկերը դնում ենք բանկայի մեջ, քամում ու տեղափոխում սառնարան: 4 ժամ անց կարող ենք վայելել: