Բաղադրամասեր
կանաչ լոբի - 300 գր,
բուսայուղ - 3 ճ/գդ,
քացախ - 1 ճ/գդ,
մանանեխ - 2 ճ/գդ,
շաքարավազ - 1 թ/գդ,
ջուր - 100 մլ (եռացրած),
սխտոր - 1 պճեղ,
սև պղպեղ - 1 պտղունց,
աղ - 2 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Մարինադի համար խառնում ենք բուսայուղը, քացախը, մանանեխը, շաքարավազը, 100 մլ եռացրած սառը ջուրը, ճզմած սխտորը, աղն ու պղպեղը: Լոբին լավ լվանում ենք, լցնում եռացող ջրի մեջ ու եփում 15-20 րոպե, մինչև պատիճները փափկեն: Հետո պոչերը կտրում ենք և լոբին խոշոր կտրատում: Լցնում ենք կաթսայի մեջ, վրայից ավելացնում մարինադն ու մեկ օր թողնում սառնարանում: