Բաղադրամասեր
1 հատ նարինջի հյութ,
250 գր շագանակագույն շաքարավազ,
1 հատ կիտրոն (կեղև),
1 հատ նարինջ,
0.5 հատ կիտրոնի հյութ,
1.5 բաժակ ջուր,
3 բաժակ շաքարի փոշի,
2/3 բաժակ եգիպտացորենի օսլա (крахмал),
4 կաթիլ էսսենցիա,
2 ճ/գդ ժելատին,
սննդի գունանյութ` ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնահյութն և նարնջի հյութը լցնում ենք չկպչող ծածկույթով կաթսայի մեջ և ավելացնում կիտրոնի և նարնջի կեղևները:
Թույլ կրակին անընդհատ խառնելով եփում ենք, ավելացնում շաքարավազը, շաքարի փոշին, 1/2 բաժակ ջուրը:
Զանգվածը եռալուց հետո, կրակի տակն իջեցնում ենք և առանց խառնելու մոտ 5 րոպե եփում:
Օսլան լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում: Ժելատինը լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում մինչև ամբողջությամբ լուծվի, ինչի համար պետք է բաժակը դնել տաք ջրով ամանի մեջ:
Ժելատինով և օսլայով խառնուրդները լցնում ենք շաքարի փոշով օշարակի մեջ, ավելացնում գունանյութը (ի դեպ, եթե գունանյութը փոշու տեսքով է, ապա պետք է օսլայով խառնուրդի մեջ լուծել) և զանգվածը լավ խառնում ենք:
Եփում ենք միջին ուժեղության կրակին, մինչև զանգվածը եռա և փայլուն դառնա: Ավելացնում ենք անանուխի էսսենցիան:
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով և վրան բուսայուղ քսում: Համասեռ զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և հավասարապես տարածում:
Գիշերը այն սառնարանն ենք դնում, իսկ առավոտյան փայլաթիթեղը հանում, խորանարդաձև կտրատում և թաթախում շաքարի փոշու մեջ: