Բաղադրամասեր
150 գ կարագին՝
300 գ շաքարավազ,
7 հատ ձու,
3 հատ կիտրոն,
25 գ շաքարի փոշի,
300 գ ալյուր,
150 մլ սերուցք,
200 գ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Սառը կարագը կտրատել, վրան ավելացնել ալյուրն ու շաքարը, 1 ձու, 2 ճաշի գդալ սառը ջուր: Խմորը կլորացնել, փաթաթել սննդի տոպրակի մեջ և դնել սառնարան 30-ից 40 րոպե:
Կիտրոնի կեղևն առանձնացնել և մանրացնել: Կիտրոնը քամել առանձին տարրայի մեջ, վրան ավելացնել մնացած ձուն, կիտրոնի կեղևն ու շաքարը: Սառեցրած խմորը հարթեցնել, դնել ջեռոցի մեջ ՝ խմորի ձևին համապատասխան տարրայով, թողնել 15 րոպե: Մինչ խմորը եփվում է, նախօրոք պատրաստված լուծույթի մեջ ավելացնել սերուցքն ու խառնել:
Ջեռոցից հանել խմորը, ավելացնել կիտրոնահյութով և սերուցքով լուծույթն ու նորից դնել ջեռոցը, եփել 40 րոպե: Մատուցելիս վրան լցնել շաքարի փոշին: