Բաղադրամասեր

70-80 հատ կանաչ ընկույզ

1,8 լիտր լավ որակի օղի 40 աստիճան

1 լիտր տարրայով մեղր

մեխակ, դարչին, բահար ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ընտրեք առողջ, առանց վնասվածքների ընկույզներ, եթե կան սև կետեր, ապա հեռացրեք, լվացեք, չոր շորով լավ չորացրեք և առանց կտրատելու լցրեք 3 լիտրանոց տարրայի մեջ, վրան լցրեք օղի։

Ավելացրեք համեմունքները, փակեք կափարիչով, պահեք մութ տեղ 21 օր, տարրայի վրա նշեք օրը։

22-երորդ օրը օղին քամեք, իսկ ընկույզները և համեմունքները թողնում եք տարրայի մեջ։

Քամած օղին լցնում եք 2 լիտրանոց տարրայի մեջ և պահում եք պահարանի մեջ։

Իսկ ընկույզների վրա լցնում եք ողջ մեղրը, փակում կափարիչով և պահում 3 ամիս մութ տեղում։

Քամում եք ընկույզի հյութը և խառնում եք քամած օղու հետ, լցնում շշերի մեջ և պահում պահարանի մեջ։

======================================================

Նյութը պատրաստեց xohanoc.am-ը