Բաղադրամասեր

սև հաց - 1 հատ

խմորիչ - 15 գր

շաքարավազ - 100 գր

չամիչ - 250 գր

անանուխ - 10 գր:

Պատրաստման եղանակը

Սև հացը կտրատել, չորացնել ջեռոցի մեջ:

Չորահացը լցնել կաթսայի մեջ, այնքան եռացած ջուր լցնել վրան, որ հացը ծածկվի:

Փակել կափարիչով, թողնել 3-4 ժամ:

Հետո թուրմը քամել, լցնել խմորիչը, շաքարավազն ու անանուխը:

Թողնել մեկ օր խմորվի: Երբ կվասը սկսի փրփրել, նորից քամել:

Ավելացնել չամիչն ու մեկ օր թողնել սառնարանում: Խմել սառը վիճակում: