Բաղադրամասեր
400 գ ցորենի ալյուր,
250 գ սերուցքային կարագ,
100 մլ կաթ,
1 գլուխ սխտոր,
1 գլուխ սխտոր,
500 գ ռուսական պանիր,
4 հատ հավի ձու,
աղը՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Մաղած ալյուրը խառնել աղի հետ, ավելացնել կարագ և բացել ձեռքերով, մինչև միատարր զանգված ստանալը։ Կարող եք խառնել նաև հարիչով։ կարագը պետք է լինի սառը։ Այդպես ավելի հեշտ է ստացվում միատարր զանգված։
Ստացված խմորի վրա ավելացնել կաթ և խառնել խմորը։ Արդյունքում պետք է ստացվի չկպչող զանգված։ Եթե կպչուն է, ավելացնել ալյուր։ Ստացված զանգվածը կես ժամով պետք է դնել սարնարանում, որպեսզի խմորը դառնա էլաստիկ։
Թխվածքը թխելուց առաջ, խմորը հանել սարնարանից, պահել սենյակային ջերմաստիճանում, բացել և բարակ շերտով դնել ջեռոցի թավայի վրա։
Պանիրը քերել խոշոր քերիչով, ավելացնել սեղմած սխտոր և ձու։ Այս զանգվածով հավասարաչափ պատել խմորի շերտը։
Դնել 180 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում, 20-30 րոպե։ Ստացված թխվածքը կտրատել և թողնել որպեսզի սառչի։