Բաղադրամասեր

2 բաժակ կաթ,

1 բաժակ շաքարավազ,

2 հատ ձու,

2 ճ. գդ. ալյուր,

200 գ կարագ,

Վանիլ

Պատրաստման եղանակը

Կարագը թողնել փափկելու սենյակային ջերմաստիճանում:

Կաթն ու շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել մարմանդ կրակին: Անընդհատ խառնել, մինչև շաքարավազը խառնվի, լուծվի կաթին:

Առանձին թասիկի մեջ կոտրել ձվերը, հարել, ավելացնել երկու գդալ ալյուրը: Խառնել այնքան, մինչև ոչ մի գնդիկ չմնա: Տաք կաթից մի փոքր լցնել ձվի զանգվածի վրա, արագ խառնել:

Երբ համասեռ զանգված ստացվի, լցնել կաթի մեջ և արագ շարժումներով խառնել: Երբ կրեմը բավականաչափ թանձրանա, վերցնել կրակից:

Թողնել սառչի, իսկ մինչև այդ հարել կարագը: Հարած կարագին գդալ-գդալ ավելացնել կաթով եփված կրեմը, վերջում մի քիչ վանիլ ավելացնել:

Խառնել, քսել խմորին կամ մատուցել թխվածքաբլիթների հետ