Բաղադրամասեր

550 գրամ հավի ֆարշ,

2 հատ սոխ,

2 պճեղ սխտոր,

կես սպիտակ հաց' բատոն,

կես կապ սամիթ և մաղադանոս,

համեմունքներ,

աղ,

խմոր,

1 ձու,

բուսական յուղ

Միջուկի համար'

հորթի լյարդ,

սոխ,

աղ,

բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը

Սկսում ենք միջուկի պատրաստումից: Հորթի լյարդը լվանում ենք կաթի մեջ, փոքրիկ կտորների բաժանում, ավելացնում կտրտած սոխը և տապակում բուսական յուղի մեջ: Հովանալուց հետո, անցկացնում ենք մսաղացով:

Անցնում ենք խճողակի' ֆարշի պատրաստմանը: Սպիտակ հացը մանր մասերի կտրատել, թրջել ջրով (ցանկալի է կաթով): Այնուհետև հավի միսը, սոխը, կաթի միջից հանած հացը, սխտորը և կանաչին անցկացնել մսաղացով: Հետո աղացած զանգվածը համեմել համեմունքներով և աղով: Շերտավոր խմորը բաժանել 2 մասի. մի մասը գրտնակել քառակուսաձև և բաժանել ուղիղ 8 մասի, մյուսը նորից գրտնակել, բայց այս անգամ երկար ու բարակ շերտեր կտրել:

Խճողակը դնում ենք մասերի բաժանված խմորի վրա, փոսիկ անում, լցոնում լյարդի միջուկով, ու ավելացնում խճողակի հաջորդ շերտը:

Խմորի դուրս մնացած հատվածները բերում են դեպի կենտրոն, իսկ արդեն բարակ շերտերով ձևավորում՝ ցանցի տեսք տալով:

Վրան քսում լավ հարած ձու, տեղավորում ջեռոցի յուղած տապակի մեջ:

200 աստիճանի տակ եփում ենք 40 րոպե: Հանելուց հետո կոտլետները տեղավորում ենք հազարի տերևների վրա: Նրանց թե բույրը, թե տեսքը ձեզ միանգամից սեղանի շուրջ կհավաքեն: